Varför “Getting Things Done”?

När man hör begreppet personlig produktivitet kanske man tänker på hur man ska bli mer produktiv på jobbet, och Getting Things Done® — eller kortare GTD® — hjälper definitivt med det, men GTD omfattar hela livet och i grunden handlar det om ett avslappnat fokus, inte om att jobba ännu hårdare.

 

Lämna dina kontaktuppgifter så berättar vi mer...

video
Kurstillfälle i Umeå 26/9

 

Klicka på knappen för mer information om kursupplägget

 

Vi lever i en tid med ett ständigt ökande flöde av intressant information och nya möjligheter, men våra hjärnor har inte hängt med i utvecklingen av allt detta överflöd. En spännande tid, men också en tid då alltför många går i väggen på grund av för mycket stress. GTD beskriver en process för att samla in, bearbeta och organisera allt som vi möts av och som är potentiellt meningsfullt för oss. Resultatet blir ett “externt stödsystem” som underlättar för våra kognitiva förmågor och låter våra sinnen släppa taget, så att det blir tomt och tyst i huvudet. Då sjunker stressen och vi kan vara fokuserade och närvarande i det vi gör för stunden. Och när vi är fokuserade och närvarande blir också resultaten bättre.
 
GTD-processen utgör den horisontella axeln i detta stödsystem, och den ger oss koll på det som sker, men GTD omfattar även en vertikal axel som skänker perspektiv. Livet omfattar stort och smått. Vårt GTD-system ska hjälpa oss både med mejlet till den missnöjda kunden och nästa karriärsteg, dotterns hemläxa och drömmen om en trädgård i Italien. Med regelbunden reflektion över livets alla horisonter får vi det perspektiv vi behöver för att kunna välja rätt bland allt det som vi vill få gjort.
 

Vem har att vinna på Getting Things Done?

Är du en person som önskar få ut mer av din karriär och ditt liv, eller känner att du styrs alltför mycket av yttre omständigheter och inte sitter i förarsätet själv, då kan du få stor nytta av att praktisera GTD. 

 

 

Getting Things Done kan hjälpa dig …

 
  • hantera vardagscirkusen med jobb, familj, hushåll, träning och alla andra järn i elden

  • prestera bättre på jobbet, komma förberedd till möten, leverera i tid och bygga förtroende hos dina kunder, kollegor och medarbetare

  • sänka stress och sova bättre på nätterna

  • och inte minst, förverkliga dina drömmar

 

Kurs i GTD 26 september Umeå 2019

 

Med Getting Things Done® (GTD) skapar du ett avslappnat fokus som hjälper dig att blir mer produktiv utan att behöva jobba hårdare. GTD är en omtyckt metodik som erövrat världen som hjälper dig oavsett bransch eller livssituation. Med regelbunden reflektion över livets alla horisonter får du det perspektiv du behöver för att kunna välja rätt bland allt det som du vill få gjort. Acino AB Umeå är unika med sin licens att hålla GTD-kurser i norra Sverige. Kurserna leds av certifierad ledare som årligen utvärderas.

 
 

Gratis introduktion

Kontakta oss om ert team vill ha en gratis introduktion. 
 
 
Boka

Kurstillfälle

Kurstillfälle 26/9 2019. Klicka nedan för att anmäla er.
Pris: 4995 kr (exkl. moms)
Anmälan

Kurs hos er

Vill du ha ett exklusivt kurstillfälle för dig och dina medarbetare? Kontakta oss för offert!
gtd@acino.se

Boka

Klicka på knappen för mer information om kursupplägget

Kursledare

Christina Skaskiw är Certifierad kursledare i Getting Things Done metodiken (GTD) och Acino har nyligen blivit licensierade som anordnare av GTD kurser. Christina har praktiserat GTD sedan början av 90-talet när hon gick en kurs i Kalifornien. 
 
"Det viktigaste jag lärt mig genom metodiken är hur man organiserar alla lösa delar i livspusslet så att det går att fokusera på nuet"
 
Christina berättar att en ytterligare dimension av GTD är att många får bättre självförtroende och lyckas därmed uppnå mål lättare. Genom att organisera sig och minska stressen i livet blir det lättare att fokusera på uppgifter och nå uppsatta mål.
 
"Ingen organiserings-app klarar av att reda ut våra stressade och splittrade liv som många säkert vet. Däremot fungerar valfri app efter att man lärt sig GTD metodiken.”

 

 Getting Things Done® och GTD® är registrerade varumärken för David Allen & Co.

 

Vill du veta mer?

 
Webbsidan gettingthingsdone.com har information om GTD på engelska. Där finns bl a en introduktion till de fem stegen i GTD-processen och länkar till blogg och podcast. 
 
GTD har utvecklats under mer än 30 år och är väl beprövat. Enkätundersökningar bland personer som deltagit i GTD-kurs har genomförts i bl a Storbritannien och Norge.
 
Vi ordnar introduktionskvällar som är öppna för intresserade då vi ger en 45 minuters presentation om GTD och du har möjlighet att ställa frågor. Vi kan också komma och presentera internt på din arbetsplats.