Kursinformation

 

Fundamentet i Getting Things Done — grundkursen i att bemästra arbetsflödet

 

På grundkursen får du lära dig att hantera ditt dagliga arbetsflöde med hjälp GTD-metodiken. Redan under kursdagen börjar du utöva GTD med dina egna aktuella uppgifter, både de på jobbet och i privatlivet. Du är alltså redan igång i slutet av dagen.

 
Mål för kursen är att du lär dig följa fem-stegsprocessen i GTD för att hantera alla de saker som du behöver ha kontroll över:
 
  • Samla in allt det som är relevant för dig
  • Klargöra vad det är du samlat in och vad du behöver göra med det, om något
  • Skapa lämpliga påminnelser för de saker du behöver göra samt organisera underlag och annat stödmaterial till dina olika aktiviteter
  • Reflektera över alla åtaganden för att skapa överblick
  • Kunna välja den aktivitet som är mest lämplig i varje given stund
 
På kursen tar vi upp vad vi menar med personligt produktiv, hur du kan känna igen ett avslappnat tillstånd av produktivitet och vad du gör när du inser att du stressat upp dig och vill hitta tillbaka till ett avspänt fokus.
 
Kursen är en heldag, med start kl 9:00 och avslut 16:30, en timmes lunch och fika-pauser på för- och eftermiddagen. Teori-genomgångar och demonstrationer varvas med eget arbete och gruppdiskussioner med andra kursdeltagare.
 
Kursmaterialet omfattar bl a en arbetsbok med teori och övningar, en implementationsguide att använda efter kursen för att fortsätta implementera GTD i sitt liv, och sammanfattande systemguider att ha som referens i sitt framtida utövande. Du får också den svenska översättningen av boken “Få det gjort” av David Allen.
 
Någon vecka efter kursen ingår ett webbinarium på 90 minuter där vi fördjupar oss i någon del av arbetsflödet, som t ex e-posthantering.
 
Inga förkunskaper krävs.
 
Pris för kursen: 4 995 per deltagare (exkl moms)